Pro deo advocaat familierecht
bij conflicten over
ouderlijk gezag

Stel direct een vraag over
ouderlijk gezag
Ouderlijk gezag en scheiding

Zijn jullie kinderen binnen jullie huwelijk (of geregistreerd partnerschap) geboren? Dan hebben jullie allebei automatisch het ouderlijk gezag. Jullie hebben dan allebei het recht en de plicht om hen op te voeden en te verzorgen. Bij een scheiding verandert hier in beginsel niets aan, behalve als het in het belang van het kind is om het ouderlijk gezag te wijzigen. De rechtbank neemt dat niet zo snel aan.

 

Ouderlijk gezag en meningsverschillen na de scheiding

In principe houden jullie dus na de scheiding allebei het ouderlijk gezag. Dat betekent dat jullie ook na de scheiding alle belangrijke beslissingen over de kinderen samen moeten blijven nemen. Denk daarbij aan beslissingen over de schoolkeuze of medische behandelingen, beslissingen over het wel of niet verhuizen van een van jullie met de kinderen, of over de verdeling van de vakantieweken. Komen jullie daar samen niet uit? Dan kunnen jullie de rechter vragen om een beslissing voor jullie te nemen. Daar hebben jullie een advocaat voor nodig.

 

Wij vinden razendsnel de juiste specialist voor je.

mijnprodeoadvocaat---familierecht-1243x550-75

Een pro deo advocaat familierecht staat je bij tijdens:

 De procedure over het aanvragen van ouderlijk gezag, als het kind niet tijdens het huwelijk is geboren
 Procedures over het wijzigen van het ouderlijk gezag
 Procedures over vraagstukken omtrent gezag

In 3 stappen de juiste pro deo advocaat familierecht

folder (1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-searchkopie

Pro deo advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte pro deo advocaat familierecht voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden.

001-connectionkopie

De klik

De door ons geselecteerde pro deo advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je juridische mogelijkheden. Als het klikt vraagt hij of zij de gefinancierde rechtsbijstand voor je aan en gaat aan de slag!