Een goede pro deo
advocaat arbeidsrecht
bij echtscheiding

Stel direct een vraag
over echtscheidingen
Echtscheiding

Als jij en je partner hebben besloten om te gaan scheiden komt er ontzettend veel op je af. Helemaal als jullie kinderen hebben. Je krijgt niet alleen te maken met allerlei emoties, maar je moet tegelijkertijd ook veel praktische en juridische zaken regelen. Zo moeten jullie beslissen wie er in het huis blijft wonen en hoe jullie de spullen verdelen. Misschien moet een van jullie alimentatie betalen. En jullie zullen de omgang met de kinderen moeten regelen.

 

Het juridische gedeelte van de scheiding regel je bij de rechtbank. Je hebt daar een advocaat voor nodig. Heb je daar zelf geen geld voor? Dan kan een pro deo advocaat uitkomst bieden.

mijnprodeoadvocaat---familierecht-1243x550-75

Een pro deo advocaat familierecht helpt je met:

het eenzijdig of gezamenlijk verzoekschrift tot echtscheiding
het echtscheidingsconvenant
het ouderschapsplan (verplicht als jullie minderjarige kinderen hebben)
 de berekening van en conflicten over alimentatie
 het vaststellen van en conflicten over de omgangsregeling
 conflicten over gezag

In 3 stappen de juiste pro deo advocaat arbeidsrecht

folder (1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-searchkopie

Pro deo advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte pro deo advocaat arbeidsrecht voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden.

001-connectionkopie

De klik

De door ons geselecteerde pro deo advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je juridische mogelijkheden. Als het klikt vraagt hij of zij de gefinancierde rechtsbijstand voor je aan en gaat aan de slag!

Pro deo advocaat echtscheiding

Als je gaat scheiden heb je een advocaat nodig, want alleen een advocaat mag het verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Zo kunnen jullie allebei een advocaat in de arm nemen. Je scheidt dan ‘op tegenspraak’. Iedere advocaat behartigt daarbij de belangen van ieder van jullie afzonderlijk.

 

Je kunt er ook voor kiezen om samen één advocaat of advocaat-mediator aan te stellen. Deze advocaat gaat dan met jullie samen om tafel om de echtscheiding te regelen en dient namens jullie samen het verzoekschrift in bij de rechtbank.

 

Wat het beste is voor jullie hangt sterk af van jullie persoonlijke situatie. Laat je dus vooraf goed informeren over welke vorm het beste bij jullie past.