Pro deo advocaat arbeidsrecht
bij ziekte en re-intregatie

Stel direct een vraag
over ziekte
of re-integratie
Ziekte en re-integratie

Als je ziek thuis zit is dat uiteraard niet leuk, helemaal niet als het langer duurt. Voor je werkgever is het ook niet prettig. Je werkgever moet jouw loon doorbetalen, maar het werk blijft liggen. Of moet worden verdeeld onder je collega’s, die het al zo druk hadden. Soms zal je werkgever daarom, als je vaker of langer ziek bent, je contract willen beëindigen. Maar wist je al dat de wet je daartegen beschermt?

 

Zo mag je werkgever tijdens de eerste twee jaar van je ziekte de arbeidsovereenkomst in principe niet opzeggen. Ook heb je in deze periode recht op doorbetaling van een groot deel (minimaal 70%) van je loon.

 

Dit betekent niet dat jij zelf niets hoeft te doen. Je hebt niet alleen rechten, maar ook plichten. Zo moet je moeite doen om zo snel mogelijk te herstellen en weer aan het werk te gaan. Ook moet je verschijnen op afspraken met de bedrijfs- of arbo-arts. En je moet meewerken aan het zogenaamde re-integratietraject, ook als dat inhoudt dat je (tijdelijk) ander passend werk moet doen.

 

Als je het idee hebt dat je werkgever je wil ontslaan omdat je vaak of lang ziek bent, win dan het advies in van een pro deo advocaat arbeidsrecht.

mijnprodeoadvocaat---arbeidsrecht-1243x550-75

Een pro deo advocaat arbeidsrecht
adviseert je over:

 Arbeidsconflicten die het gevolg zijn van frequent verzuim of langdurige ziekte
Arbeidsongeschiktheid en het aanvragen van een WIA-uitkering
 Je rechten en plichten als je ziek bent
 Ontslag tijdens ziekte
 Ziekte die ontstaat door een arbeidsconflict

In 3 stappen de juiste pro deo advocaat arbeidsrecht

folder (1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-searchkopie

Pro deo advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte pro deo advocaat arbeidsrecht voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden.

001-connectionkopie

De klik

De door ons geselecteerde pro deo advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je juridische mogelijkheden. Als het klikt vraagt hij of zij de gefinancierde rechtsbijstand voor je aan en gaat aan de slag!

Ontslag tijdens ziekte

Hoewel het niet mag, komt ontslag tijdens ziekte toch nog regelmatig voor. In principe mag je tijdens ziekte niet ontslagen worden, behalve als:

 

 Je op staande voet wordt ontslagen
 Je nog in je proeftijd zit
 Je arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt
 Je niet of onvoldoende meewerkt aan het re-integratietraject
 Je zelf mee wilt werken aan het ontslag (ontslag met wederzijds goedvinden)
 Je werkgever failliet gaat of ermee stopt
 Je al meer dan 2 jaar ziek bent

 

Zijn deze uitzonderingen niet op jou van toepassing, maar ben je toch tijdens ziekte ontslagen? Neem dan contact met ons op.