Pro deo advocaat arbeidsrecht
bij transitievergoeding

Stel direct een vraag over
je transitievergoeding
Transitievergoeding

Ben je minimaal 2 jaar in dienst geweest en verlies je je baan? Dan heb je recht op een transitievergoeding. Dit geldt ook als je een of meer (opvolgende) tijdelijke contracten van in totaal 2 jaar had en je werkgever het laatste contract niet verlengt.

 

Neem je zelf het initiatief tot ontslag? Dan heb je geen recht op een transitievergoeding, behalve als er sprake is van ernstig verwijtbaar handelen of nalatigheid van de kant van je werkgever. Je hebt ook geen recht op transitievergoeding als:

 

 Je met pensioen gaat

 Je op staande voet wordt ontslagen

 Je werkgever failliet gaat of surseance van betaling aanvraagt

 Er in de cao een gelijkwaardige regeling is opgenomen

mijnprodeoadvocaat---arbeidsrecht-1243x550-75

Je kunt bij een pro deo advocaat arbeidsrecht terecht voor:

Advies over het recht op transitievergoeding
 De berekening van de transitievergoeding
 Het onderhandelen over transitievergoeding

In 3 stappen de juiste pro deo advocaat arbeidsrecht

folder (1)

Zaak indienen

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter. Dan bespreken we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek je probleem.

002-searchkopie

Pro deo advocaat zoeken

Vervolgens zoeken wij naar de meest geschikte pro deo advocaat arbeidsrecht voor jouw zaak. Hier zijn voor jou geen kosten aan verbonden.

001-connectionkopie

De klik

De door ons geselecteerde pro deo advocaat belt je op voor een korte kennismaking en geeft je een eerste inschatting van je juridische mogelijkheden. Als het klikt vraagt hij of zij de gefinancierde rechtsbijstand voor je aan en gaat aan de slag!

Hoogte transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding hangt af van het aantal jaren dat je in dienst was en de hoogte van je maandsalaris. Volgens de wet krijg je voor de eerste 10 jaar dienstverband een vergoeding van 1/3 maandloon per dienstjaar. Vanaf 10 dienstjaren is dat een 1/2 maandloon per dienstjaar. Voor 50-plussers die minimaal 10 jaar in dienst zijn geldt een andere (betere) regeling.

 

De maximale transitievergoeding is voor 2018 vastgesteld op € 79.000,-, of maximaal één jaarsalaris als dit meer is dan € 79.000,-.

 

Laat je bij het eindigen van je dienstverband door een pro deo advocaat arbeidsrecht adviseren over de hoogte van je transitievergoeding. Een advocaat kan je voorlichten over je rechten en weet welke mogelijkheden er zijn om de transitievergoeding te verhogen. Ook kan een pro deo advocaat arbeidsrecht je bijstaan tijdens de onderhandelingen met je werkgever of in een ontslagprocedure bij de kantonrechter of het UWV. Wij helpen je graag snel een goede specialist arbeidsrecht te vinden.